Om Pink Christmas

Pink Christmas (stjärna)

Varför har vi skapat Pink Christmas?

Stockholm är en fantastisk plats att leva och bo. Här finns kultur, nöje och shopping. Det är en trygg och öppen stad med ett gott rykte. Och Stockholm är en välkomnande och öppen stad.

Så långt är allt väl.

Men Stockholm är inte den första plats man tänker på om man som hbt-person söker efter spännande och lustfyllda platser att åka och besöka. Detta trots att vi har mycket att erbjuda. Hbt-scenen är inte så fattig som vi lite till mans ibland försöker göra gällande.

Vi har mycket mer att erbjuda än det vi visar upp under en vecka i slutet av juli och början av augusti varje år då Stockholms största årliga arrangemang – Stockholm Pride – genomförs. Här finns hbt-inriktade klubbar, caféer och barer som bedriver sin verksamhet året om. Skillnaden mot många andra stora städer är att vi inte har koncentrerat oss till ett kvarter eller ett avgränsat område. Vi har spridit ut oss över hela staden. Och det är därför vi ibland inte uppfattar den variation av möjligheter vi har att erbjuda.

Vi behöver börja göra som flera andra städer gör för att locka hbt-turisterna hit. Vi behöver börja förpacka det som sker här på ett attraktivt sätt och tematisera vissa helger och perioder under hela året.

Det vi gör nu är ett steg i arbetet med att göra just det. Att förpacka och tematisera. Så att Stockholm blir mer attraktivt som destination för hbt-personer att välja när man ska resa – oavsett om man bor i Sverige eller utanför våra gränser. I ett första steg handlar det om att ge luciaveckan ett rosa skimmer genom att uppmuntra såväl hbt-communityt som andra intresserade att medverka och vara med och skapa det som blir Pink Christmas. 

Men vi gör inte det här bara för att sätta ett rosa skimmer över oss här i Stockholm. Vi gör det här också för att samla in pengar till Regnbågsfonden som startades sommaren 2013 av Anders Karlsson och Arto Winter som driver Mälarpaviljongen. Fondens syfte är att samla in pengar för att bidra till en bättre värld för hbt-personer runt om i världen som inte har den frihet vi har här. Du kan läsa mer om fonden på följande sida: Regnbågsfonden

Stockholm Gay Life-logga

Bakom Pink Christmas står Stockholms ”rosa handelskammare”, Stockholm Gay Life (SGL). En förening som syftar till att stärka det rosa näringslivet i Stockholm och för att göra Stockholm till en ännu mer attraktiv plats för hbt-resernärer att besöka.  SGL arbetar också nära tillsammans med Stockholm Visitors Boards hbt-nätverk, Stockholm Gay & Lesbian Network.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Rosa jul i Stockholm 5-21 december